Att bo i “Bettan”

 

När familjen är ute och seglar sover barnen i förpiken och vi två vuxna i styrbordssidans kojer. Denna fördelning av kojer har passat oss bra och ibland när barnen velat vara för sig själva har en av dem flyttat ut till salongens babordskoj och den andra har haft hela förpiken för sig själv. Salongens koj på babordssida är kortare än på styrbordsidan men dottern som är 165 cm sover mycket bra där. Förpiken har en fullängds koj på babordsida (gasten på 195 cm säger att det går bra att  ligga där) och en något kortare koj på styrbordssida. För att få mer utrymme och längre kojer förstorade vi iläggsskivan mellan kojerna i förpiken och fick på så sätt en betydligt rymligare förpik. På styrbordsida i salongen och i sticken är det fullängdskojer.

 

När vi är fler sover mamman och sonen i förpiken, dottern sover i den kortare kojen på babordssida medan styrbordsidans kojer lånas ut till gastarna och pappan sover på golvet på ett liggunderlag. Det har gått bra att segla och bo i båten så många fast det är mycket trångt då. Då vi tyckte att ”Bettan” hade lite smala kojer hittade vi på två lösningar. Vi gjorde en monterbar dubbelsäng  i salongen och dessutom något som liknar ”pullmanskojer”. Ryggstöden tar vi bort under natten och på dagen sätter vi tillbaka dem och vi förvarar sängkläderna i utrymmet under dem.

 

Detta år lånade vi en pressening som vi spände upp mellan masten och akterstaget. Vi spänner ner denna runt mantågsstöttorna vilket gör att när det regnar rinner vattnet av utan att stanna i säckande hålor. På så sätt kan vi utnyttja sittbrunnen även om det regnar.

 

Bilder