Mat och måltider

 

I våras tilläggsisolerade vi kylboxen vilket resulterade i att en kylklamp ”vinboxpåse med vatten” höll sig fryst i 4 dagar. Mjölk, fil och ost tar vi med oss ut utan problem och vi fryser in det kött vi ska använda på sjön och detta blir i sin tur en liten kylklamp. Dock kan det vara svårt att hitta fryst kött i affärer.

(Tips: Fyruddens Livs brukar tänka på detta och ofta finns det kött i frysdisken. Fyrudden har också otroligt stora och billiga kulglassar.)

 

Många torrvaror (ris, flingor, pasta, bröd) har vi förvarade i en stuv

 

I ett outnyttjat utrymme inne bakom köket byggde vi upp en kastrull- och lockhållare av frigolit. Där passar kastrull och stekpanna som hand i handske och far inte omkring. Vi har med oss färska kryddor ut när vi seglar och dessa bor i en cykelkorg som under gång får bo i köket. Vi satte dit ett lagunbordsfäste i salongen och tog bort det gamla fasta bordet vilket innebär att vi har fått en mycket stor salong där barnen kan leka och befinna sig under gång utan att sitta helt inpå varandra. Samma bord använder vi i sittbrunnen där det finns ett fäste till. Detta fäste sitter på babordsidan vilket gör att bordet inte är i vägen för rorkulten.

 

Bilder