[If you are looking for Google Earth network links, click here!]

 

Välkomna till sidorna om "Bettan"!

 

De här webbsidorna är från hösten 2003 och sattes ihop när vi skulle sälja vår Becker 27 "Bettan". Ni är förstås välkomna att läsa om oss och henne här, fast hon är såld sedan länge. Kom som sagt bara ihåg att både text och bilder (även resten av texten på denna sida) har några år på nacken. Det kan t.ex. innebära att länkar till andra webb-platser inte fungerar längre.

 

Historia

Om oss och Bettan

I vår familj är vi pappa Jonas, mamma Charlotte, Therése 14år och Erik 8år. Familjen har ibland lånat in två gastar när vi helgseglar. Då vi har fått ändrade familjeförhållande måste vi tyvärr sälja våran underbara ”Bettan”.

 

”S/Y Gula Bettan” köpte vi i maj 2002 och hon är den första båten för oss. Ingen av oss hade seglat förut så när vi tittade på båt ville vi ha en som vi kunde lära oss att segla på. Vi tyckte att denna båtsort passade oss bra då vi ville ha en båt som var lätt att segla och bra att bo i men inte var som en flytande tvålkopp utan såg ut och kändes som en segelbåt.

 

”Bettan” var den andra båten vi tittade på. Vi ville inte bestämma oss med en gång utan tittade på en annan Becker 27 men den kom inte tillnärmelsevis upp i den klass som den första Becker 27:an gjorde. Man kan säga att vi föll för ”Bettan” vid första ögonkastet. Vi hade ut en besiktningsman från Sjöfartsverket som kollade både i och utanpå båten eftersom vi själva inte kunde så mycket om båtar. Efter genomgången sa besiktningsmannen: ”Ni har hittat en mycket fin och välskött båt”. Vi fick verkligen en båt som kunde visa oss hur man ska göra. Hon är så välbalanserad att får hon bara som hon vill utan att vi lägger oss i för mycket seglar hon på i 5-6 knop utan problem.